Hovedbillede
Billede
copyright jaspercarlberg  u5b5383
Titel

Hvor er indvandrerne i den rytmiske musik i Danmark?

Dato
Intro

Hvis man ser bort fra nogle enkelte navne på hiphop-scenen, er det svært at få øje på danskere med anden etnisk baggrund end dansk i musiklivet. Nu sætter JazzDanmark og Swinging Europe sig for, at finde talentmassen blandt indvandrere i Danmark. Projektet Grænseløs inviterer nu alle danskere med anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i en af de 4 workshops rundt omkring i landet den næste måned. Her kan man få mulighed for at møde andre musikere, spille sammen og få mulighed for at blive en del af Grænseløs bandet, der senere skal spille koncerter i hele Danmark.

Waves
Indhold

Hvis man ser bort fra nogle enkelte navne på hiphop-scenen, er det svært at få øje på danskere med anden etnisk baggrund end dansk i musiklivet. Nu sætter 2 musikorganisationer sig for, at finde talentmassen blandt indvandrere i Danmark. Over den næste måned vil der være workshops i 4 byer rundt omkring i Danmark, hvor danskere med indvandrerbaggrund kan komme til musikalsk workshop. 

Selvom det danske musikmiljø er en broget flok, er der stadig forbløffende få indvandrere, der søger ind på konservatorierne og musikskolerne. Det samme mønster ser man på landets spillesteder. Og det selvom næsten 10 % af Danmarks befolkning består af indvandrere og deres efterkommere. Med projektet Grænseløs vil organisationerne JazzDanmark og DSI Swinging Europe forsøge at give unge danskere med anden etnisk baggrund end dansk en chance for at komme ud og spille med professionelle musikere på en række spillesteder i hele Danmark.

Mentor for livet som musiker

Gennem 4 workshops i København, Aarhus, Aalborg og Odense vil projektet Grænseløs invitere alle med indvandrerbaggrund til at møde andre musikere, spille sammen med dem og få mulighed for at blive en del af Grænseløs-bandet.

Den palæstinensisk fødte komponist og oud-specialist Bilal Irshed vil være mentor for projektet og være til stede på alle workshops. Med hans musikalske indsigt og ikke mindst hans førstehåndsviden om, hvordan det er at være indvandrer i Danmark, skal Bilal Irshed være med til at indlemme musikere med interkulturel baggrund i det rytmiske musikmiljø i Danmark:

”Jeg tror virkeligt på, at ”Grænseløs” vil have en positiv indflydelse på den danske musikscene ved at kombinerer og tilføje nye og spændende elementer. Som professionel musiker med anden etnisk baggrund end dansk, kan jeg tydeligt se vigtigheden og nødvendigheden i et sådan projekt.” - Bilal Irshed.”

Kom til workshop!

Projektet Grænseløs inviterer nu alle danskere med anden etnisk baggrund end dansk til at deltage i en af de 4 workshops rundt omkring i landet. Her kan man få mulighed for at møde andre musikere, spille sammen og få mulighed for at blive en del af Grænseløs bandet, der senere skal spille koncerter i hele Danmark.

Om Grænseløs:

Gennem workshops, koncerter, sociale begivenheder og information vil en række udvalgte talentfulde musikere stifte bekendtskab med livet som musiker, og de udfordringer og muligheder der er. Grænseløs løber over 2 år, hvor de deltagende musikere løbende vil få sparring og gode råd til, hvordan de kan videreudvikle deres musikalske virke. Projektet vil samtidig samarbejde med en række spillesteder og kulturhuse om at præsentere de udvalgte musikere i forskellige koncertsituationer.

 

Workshops:

KØBENHAVN: 25.OKTOBER. 2013, Kl. 16-20 · CHRISTIANSHAVNS BEBOERHUS

ODENSE: 2.NOVEMBER.2013, Kl. 12-16 ·VOLLSMOSE KULTURHUS

AARHUS: 10.NOVEMBER.2013, Kl. 13-17 · FORENINGERNES HUS

AALBORG: 24.NOVEMBER.2013, Kl.12-16 · STUDENTERHUSET AALBORG

 

 

Grænseløs er støttet af Statens Kunstråd og ledes af organisationerne DSI Swinging Europe og JazzDanmark.