Hovedbillede
Billede
IMG 1228 KidsInJazz TomAndreasKristensen
Titel

JazzCamp piger til Oslo

Dato
Intro

12 danske piger i alderen 10-15 år er i disse dage i Oslo for at spille en række koncerter på festivalen Kids in Jazz. Projektet er en udløber af musikkurset JazzCamp for Piger, som begejstrede en nordmand med gode idéer.

Waves
Indhold

12 danske piger i alderen 10-15 år er i disse dage i Oslo for at spille en række koncerter på festivalen Kids in Jazz. Projektet er en udløber af JazzCamp for Piger, der blev afviklet af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i vinterferien 2014.

Sommerferien var kun lige overstået, før 12 danske piger igen pakkede deres kufferter for at rejse til Oslo og spille jazzkoncerter. Sammen med en række andre børn fra Norge, Sverige, Japan, Schweitz, Palæstina og Østrig står de nemlig for den musikalske underholdning på den norske festival Kids in Jazz.

Hurtig debut

I vinterferien 2014 stiftede de 12 piger, sammen med en en række andre piger, bekendtskab med jazz og improvisation - de fleste af dem for første gang. Det skete under JazzCamp for Piger, som blev arrangeret af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival.

Men allerede her, et halvt år efter, står de altså nu på udenlandske scener og optræder med deres nye tillærte færdigheder inden for genren.

Invitation fra Norge

Som startskud til JazzCamp for Piger tilbage i februar var den norske musikpædagog Odd Elveland hentet til Danmark for at lave en workshop for alle de danske undervisere. Elveland har nemlig med stor succes specialiseret sig i at undervise børn i jazz på centeret Improbasen i Norge.

Odd Elveland blev imidlertid så begejstret for JazzCamp for Piger, at han planlagde at rejse midler til at afvikle yderligere en jazzcamp i både Norge, Sverige og Danmark og efterfølgende lade alle eleverne mødes og spille koncerter på Kids in Jazz i Oslo.

Som sagt, så gjort. I juni mødte Odd Elveland op hos JazzDanmark med en invitation for tre grupper til en jazzcamp i Danmark og fire dage med koncerter i Norge. Og i et samarbejde mellem Kids in Jazz, JazzDanmark og de involverede musikskoler - Aarhus Musikskole, Frederiksberg Musikhøjskole og Hvidovre Musikskole - blev 12 piger og 3 undervisere i starten af august sendt afsted.

Sejt at spille på de store scener

Pigerne spiller i gennemsnit en koncert om dagen i Oslo og får meget ud af både turen og koncerterne.

"Det er vildt fedt, at at man får så mange nye venner og sejt, at vi kan spille på alle de store scener - og at man spiller med andre", fortæller Silke på 12 år.

Tea på 11 år supplerer: "Det er mega fedt at spille sammen fordi det er en anden slags musik - jeg plejer at spille klassisk. Der er mere rytme i jazz og flere skøre instrumenter, f.eks. luftklaveret (melodika, red.)."

Maja Hartnack er en af de tre undervisere, der er med pigerne i Oslo. Hun underviste også på jazzcampen i februar og er, ligesom sidst, begejstret for at arbejde med pigerne:

"Det er fedt at se, hvordan pigerne begynder at være én samlet gruppe, de snakker sammen på kryds og tværs, passer godt på hinanden og bakker hinanden fuldt op - også når vi spiller. De glæder sig vildt til at spille hver aften og er virkelig stolte over at spille", fortæller Maja Hartnack.

Læs artikel fra Lokalavisen Frederiksberg HER

Læs mere om Kids in Jazz HER