Hovedbillede
Billede
andromeda
Titel

Klar til Ung Jazz finalen!

Dato
Intro

Efter to intense semifinaler på Montmartre og Atlas i denne uge er de to bands Andromeda og Frekvens Frekvens klar til finalen den 6. juni i Jazzhouse. Dermed er de 12 indledende bands i de sidst par måneder blevet til bare 2, der skal spille om en plads i Young Nordic Jazz Comets og en masse spændende spillejobs i Danmark og udlandet.

Waves
Indhold

Denne uge har budt på 2 to meget forskellige semifinaler i den landsdækkende Ung Jazz konkurrence. Nu er der kun 2 bands tilbage ud af de 12 udvalgt orkestre.


Semifinalerne blev holdt på to af de bedste jazzspillesteder i Danmark: Montmartre i København og Atlas i Aarhus. Her mødtes henholdsvis orkestrene Reaktor og Frekvens Frekvens og Basfemi og Andromeda. De 4 sidste deltagere i konkurrrencen havde hver 45 minutter til at overbevise juryen om, at netop de skulle gå videre til den endelige finale. Og juryen kom på hårdt arbejde, for niveauet for de unge jazzere er højt i år.  

JazzDanmark fangede Andromedas pianist, Christian Balvig, for at få nogle ord på oplevelsen til semifinalen på Atlas torsdag d. 12. april: 

"Det var vildt fedt at der kom så mange mennesker. Der var god stemning, god opbakning og god lyd. Det har også en effekt på, hvordan man spiller. Og så var det bare at tage den derfra. Jeg synes det gik virkelig godt: Vi var meget tilstede i vores i vores spil og meget på, og vi kom helt op i det høje energiniveau.

Til sidst i settet havde vi et feature med vores nye nummer "We are all connected", hvor vi satte os ned på scenen med en stjernekaster hver. Så blev salen helt stille. Folk var virkelig med inde i det, der foregik. Der er mange bands, der enten spille kun for publikum eller kun for deres egen skyld, men man skal spille for hele rummet: både sig selv og publikum."

Både Andromeda og Frekvens Frekvens kan opleves til Ung Jazz finalen på Jazzhouse den onsdag 6. juni, hvor sidste års vinder, Interfoam, også vil spille et sæt.  

Om de 2 finalister: 

Frekvens Frekvens - spiller idéer i al deres mangfoldighed. Komponerede, improviserede, eventyrlige, uhyggelige, nye og gamle idéer udført med glødende skarpsindighed og følsomhed. De fem musikere spiller med kendskab og åbne ører for hinanden og musikken. Musikken lader sig ikke bestemme med genrebegreber, for den levende musik er målet i sig selv. Idéerne stikker i mange retninger, som perler på en rød tråd, der binder Frekvens Frekvens sammen.

Line-up:  Tejs Dragheim (bs) - Nis Hellerøe Myrtue (sax) - Mathias Jæger (pno) - Dea Marie Mogensen (perc) - Frej Vammen Lesner (tr)


Andromeda - spiller musik inspireret af universet. Space-musik på akustiske instrumenter. Vi er opkaldt efter den galakse, som befinder sig tættest på vores egen nemlig Andromeda-galaksen. Med sin afstand på kun 2,9 millioner lysår, er den et fascinerende skue, som engang langt ude i fremtiden kommer til at støde ind i vores egen Mælke Vej. Musikken skal finde mystikken, musikken og de kolossale afstande der er i universet, hvis historie er menneskets historie.

Line-up:  Christian Balvig (p) - Rasmus Kjærgård Lund (tuba) - Morten Skøtt (tr)


Se mere om hele Ung Jazz konkurrencen på www.ungjazz.dk