Ny festival for verdensmusik i København

14 forskellige spillesteder skal i fire dage danne rammen for den første CPH World Music Festival. Oplev det på nærmeste hold og vær på forkant med de nyeste musikalske strømninger indenfor reggae/dancehall, balkan/klezmer, afrobeat, salsa osv.

 

Verdensmusikscenen har udviklet sig kraftigt, siden dancehall-dronningen Natasha åbnede danskernes øjne for reggae. Ikke blot på den københavnske musikscene, men i hele Danmark. Sidenhen er dub, dancehall og balkan/klezmer musikken vokset ud af undergrundsmiljøet og blomstrer nu på de store scener i Danmark, med afrobeat-bølgen som seneste bølge, der har skyllet ind over de danske natklubber og spillesteder.

 

Nu præsenteres der hvert år mange hundrede danske og udenlandske navne rundt om i Danmark. Og det er den udvikling CPH World skal cementere og hylde.

 

Kvalitet, fornyelse og forførelse

Festivalen arbejder ud fra fire primære mål, som ud over de tre ovennævnte også tæller publikumsmøde. Sidstnævnte er en central del af festivalens vision, hvor det handler om at udvikle og udvide publikumssegmentet. De øvrige mål er at sikre kvalitet, fornye opfattelsen af verdensmusikken, samt forføre publikum gennem musik og åbenhed.

 

Bag om festivalen

Bag festivalen står foreningen Copenhagen World Music Festival, som blev dannet i 2010 med det formål at skabe en tilbagevendende festival for verdensmusik. Foreningen udgøres af forskellige spillesteder og arrangører, som med støtte fra Statens Kunstråd, World Music Denmark, Nørrebros Lokalråd og Tuborg Fondet har stablet festivalen på benene. Festivalen samarbejder desuden med Mangfoldighedsfest - Smag Verden og Copenhagen Art Festival.

 

Så hop ombord, læn dig tilbage og lade dig føre gennem en hel verden af oplevelser, når København fra 30.08-02.09 går amok i et orgie af verdensmusik!

 

Læs mere om festivalen og dens program HER!