Hovedbillede
Billede
Concha-Buika
Titel

Sommerens jazzfestivaler i Danmark

Dato
Intro

Danmark er et jazzland. Det er man ikke i tvivl om, når man ser, hvor mange jazzfestivaler, der er i hele landet sommeren over. Vi har lavet en oversigt over en stor del af de festivaler, der til sommer vil forkæle dine ører med jazz i alle dens afskygninger.

Waves
Indhold

Danmark er et jazzland. Det er man ikke i tvivl om, når man ser, hvor mange jazzfestivaler, der er i hele landet sommeren over.

Om du er til moderne jazz, traditionel, world, free eller elektronisk jazz er der en festival for dig. JazzDanmark har samlet en del af disse festivaler i en oversigt over hele sommerens festivaler:

 
6. – 8. juni: Modern Jazz Days i Køge
Modern Jazzdays er med sin debut i 2012 nyt skud på stammen af jazzfestivaler.
På Modern Jazz Days i Køge kan man høre jazzen i dens mangfoldighed af udtryk og i samspil med andre genrer.
Hør bl.a. Bremer/McCoy, Girls In Airports, Osgood og Hvad Er Klokken og Jazzkamikaze
Se hele programmet på: www.modernjazzdays.com
 
20. – 22. juni: Roskilde Jazz Days
Det er 11. gang at Roskilde Jazz Days løber af stablen i det  hyggelige jazztelt på Roskilde Havn. Det er 3 dage med jazzmusik af enhver art i høj kvalitet. Teltet åbner hver dag kl. 12, og de første 3 timer er scenen åben for dygtige amatørbands. Herefter går det løs med hovedprogrammet.
Hør Bl.a Sinne Eeg, Jazz Five, Niels H.P, Brazzflavour og Esben Just Trio
Se hele programmet på: www.roskildejazzdays.dk
 
23. – 29. juni: Jam Days
I 2012 gik Odense Int. Bluesdage, Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz ind i et formelt samarbejde, ved at samle de 3 genrefestivaler i én. Så her er der på både udendørs- og indendørs-scener i Fyns hovedstad et flot jazz/pop/blues/folk program:
Hør bl.a. Astro Buddha Agogo, Thorbjørn Riisager, Radio Timbuktu, Ginman/ Eivør After Dark
Se hele programmet på: www.jamdays.dk
 
25. – 29. juni: Riverboat Jazz Festival
Den største og ældste festival fortrinsvis for traditionel- og swingjazz, startede tilbage i 1966 ved den smukke jyske by, Silkeborg. Dengang foregik festival med sejlads fra Silkeborg og op ad Gudenåen. I dag foregår den i hele byen og omegn.
Hør bl.a. Six City Stompers, Jazz Five, Brazzflabour, Liane Carol Trio og mange flere
Se hele programmet på: www.riverboat.dk
 
29. juni – 6. juli: 6. Juli Jazz & Blues Festival
En festival, som fejrer den traditionelle jazz og blues.
Hør bl.a. Peoria Jazzband, Kansas City Stompers, Kim Menzer Jazz & Blues Band, Riverside Jazz Band
Se hele programmet på: www.fredericiajazzklub.dk
 
4. – 13. Juli: Copenhagen Jazz Festival
Årets største jazzbegivenhed i Danmark (og Nordeuropa) med over 1000 koncerter i centrum og omegn gennem 9 dage.
Hør bl.a. Tinariwen, Gregory Porter, Chic Corea og Stanley Clarke, John Scofield, Christian Mcbride, samt de fleste danske jazzmusikere et eller andet sted i København.
Se hele programmet på: www.jazz.dk
 
27. juni – 13. juli:  Summer Jazz
Summer Jazz er 13 dages jazz på et internationalt niveau med koncerter i både Valby og på frederiksberg. Summer Jazz er en selvstændig sub-festival til Copenhagen Jazz Festival. Hør bl.a.Kenny Werner, Marc Mommaas, Afengin, Koppel/Colley/Blade, Benjamin Koppel New Nordic Quartet feat Palle Mikkelborg, Jeff Ballard og mange andre.
Se hele programmet på: www.summerjazz.dk
 
7. – 13. Juli – Allinge Jazz festival
På solskinsøen Bornholm er den traditionelle jazz i højsædet i denne festivaluge.
Hør bl.a.Burgundia Jazzband, Doghouse Cats, Vestre Jazzværk, Bourbon Street Jazzband, Swingborn, m.fl.
Se hele programmet på: www.allingejazz.dk
 
12. – 19. juli: Aarhus Jazz Festival
Landets 2. største by har selvfølgelig også en jazzfestival, og Aarhus Jazz Festival disker i år op med en frisk blanding af internationale navne og solide danske acts. Hør bl.a. John Scofield, Aaron Parks, Palle Mikkelborg, Aarhus Jazz Orchestra, Christian Vuust m.fl.
Se hele programmet på: www.jazzfest.dk

17. – 20. juli: Maribo Jazz Festival
Den klassiske jazz, New Orleans, swing og bigband er i højsædet på Maribo Jazz Festival. Mere end 120 musikere på over 18 spillesteder med 3000-4000 gæster hvert år festivalen! På Lolland kan man få nogle af den traditionelle jazz’ største navne både fra ind- og udland at høre. Hør bl.a. Brassflavour, Dixie for You, Tivolis Big Band (DK) m/ Mads Mathias , Kansas City Stompers (DK), Jack Street Jazz Band m.fl.
Se hele programmet på: www.maribojazz.dk
 
21. – 27. juli: Swinging Jazzdage
Sorø Jazzfestival er endnu ung. Men den har allerede fået vokseværk. Når festivalen for bare anden gang siden sin debut i 2013 sætter Sorø på jazzmusikkens Danmarkskort, bliver det med endnu flere koncerter end før. Hør bl.a. Alex Riel, Henrik Gunde, Malene Kjærgaard, Snorre Kirk, Søren Bebe, Jan Harbeck, Anders Mogensen, Ninna Milner, Veronica Mortensen m.fl.
Se hele programmet på: www.soroejazz.dk
 
24. – 27. juli: Ribe Jazz Festival
Oplev tre dages festivalstemning i den helt specielle atmosfære og ramme, som Ribe frembyder. Ypperlige musikere fra den hjemlige jazzscenes superliga mødes og spiller sammen på kryds og tværs i forskellige konstellationer og sammenhænge. Alt sammen krydret med gæsteoptræden af spændende udenlandske navne. Hør bl.a. Lars Jansson trio, Cæcilie Norby, Johan Bylling Lang Organ Quintet, Daniel Franck, Niclas Campagnol, Carsten Dahl m.fl.
Se hele programmet på: www.ribejazz.dk
 
28. juli – 1. august: Ærø Jazzfestival
Det er 12. gang den dejlige ø danner rammen om en jazzfestival, der byder på høj kvalitet, ung- og børnejazz samt en stor scene for bands på vej frem. Koncerterne afholdes i Marstal og Ærøskøbing.
Se hele programmet på: www.jazzisland.dk
 
29. juli – 3. august: Femø Jazz Festival
Musikprogrammet er, som traditionen sig byder, en blanding af velkendte og nye orkestre. Femø Jazz er fuld af traditioner, der skal plejes, men der er også plads til fornyelser. Hør bl.a. Daimi, Tuesday Night Brass Band, Lillian Boutté m.fl.
Se hele programmet på: www.femoejazz.dk
 
7. – 9. august: Ringkøbing Fjord Jazzfestival
For 4. gang  foregår den festival på Stauning Havn. Der bliver musik på 4 scener i 3 telte. Konceptet er, at det skal være god gammeldags lyttevenligt jazz i de to ”store” telte og alt det andet i det sidste (lille) telt, som kommer til at ligge midt på havnen.
Programmet er overvejende sammensat efter anbefalinger af jazzgæsterne.
Se hele programmet på: www.ringkøbingfjordjazz.dk
 

Download Live Jazz app'en
Og så kan man jo også holde sig opdateret omkring de forskellige festivaler (og andre jazzkoncerter) gennem Live Jazz Danmark App'en, som gratis kan hentes iPhone i Apple's App Store eller til Android via Google Play. Se mere på www.livejazz.dk