Hovedbillede
Billede
Risager 4b9f990
Titel

Thorbjørn Risager vinder prisen for Årets Danske Bluesudgivelse

Dato
Intro

Fredag blev der for første gang siden 2009 uddelt en Danish Music Award Blues. Prisen for Årets Danske Bluesudgivelse; gik Thorbjørn Risager for albummet Dust &Scratches.

Waves
Indhold

Efter fire års fravær blev der fredag aften igen uddelt en Danish Music Award til den danske bluesscene. Prisen for ”Årets Danske Bluesudgivelse” gik til Thorbjørn Risager for albummet ”Dust & Scratches”.


Fredag den 27. september i Huset-KBH, blev der ved et særskilt arrangement under Copehagen Bluesfestival uddelt prisen for ”Årets Danske Bluesudgivelse”. En pris, der ikke har været delt ud siden 2009, og som i år er blevet genoplivet af genreorganisationerne JazzDanmark og ROSA. Aftenens vinder blev Thorbjørn Risager for udgivelsen ”Dust & Scratches” (Cope Records).


Glad vinder
Glæden hos Thorbjørn Risager over at have vundet prisen var dog heller ikke til at tage fejl af:


"Hele bandet er super glade for den her pris. Gruppen af nominerede var nogle rigtig gode navne, så det betyder rigtig meget, at det var os, der fik statuetten med hjem. At vi får den her pris, er for os og også for hele bluesscenen  jo en officiel anerkendelse af det hårde arbejde, vi går og laver. Det giver os da helt sikkert blod på tanden i forhold til at lave en ny plade og ikke mindst komme ud og spille."

Og Thorbjørn Risager aflsutter: "Nu skal vi alle ud og fejre det!"


Bred vifte af dansk blues
De nominerede og den endelige vinder blev fundet af en uvildig jury, der den sidste halvanden måneds tid har været i det intense lyttehjørne før den endelige afgørelse kunne træffes. 


Udover Thorbjørn Risager udgjorde feltet af nominerede en bred vifte af, hvad den danske bluesscene har at byde på. De øvrige nominere var: Mike Andersen (Mike Andersen), Mojo Makers (Wait Till the Morning), Kjeld Lauritzen (In the Zone) og Jes Holtsø & Morten Wittrock (Big Easy).


En pris for fremtiden
Med en Danish Music Award til blues-genren har man fra ROSA og JazzDanmarks side gerne villet vise, at dansk blues herhjemme bør anerkendes som en vigtig rytmisk genre. Intentionen bag en decideret blues-award er desuden, at den skal være med til at udvikle miljøet yderligere ved at rette officiel fokus på genren og derigennem at give den muligheden at komme ud til et bredere publikum. 

Arrangementet blev lavet i samarbejde med Copenhagen Blues Festival, der på aftenen uddelte deres pris "Årets Danske Blues Navn", som i år gik til Ronni Boysen.