Hovedbillede
Billede
Musiker og komponist Mija MIlovic deltager i panelet om musikpædagogik i et sårbart rum. Foto: Paul Bourdrel
Titel

Kom til panelsamtale om musikpædagogik i et sårbart rum

Dato
Intro

Det første arrangement under titlen "Engagerede kunstnerskaber" vil berøre musikpædagogisk aktivisme i læringsrum for blandt andre flygtninge.

Waves
Indhold

Første arrangement i serien 'Engagerede kunstnerskaber'

Handler et kunstnerskab om at nære egne ambitioner eller i lige så høj grad om at bruge musikken til at nå andre mennesker i en særlig position?

Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) og JazzDanmark inviterer tirsdag d. 23. august til en panel-samtale om og med musikere, der tager sit kunstnerskab med ind i læringsrum, som har en mere sårbar karakter end den gængse danske musik- og kulturskole. Samtalen vil berøre emner som kunstnerisk praksis kontra musikpædagogisk aktivisme og grafisk notation og improvisation som stærke redskaber i læringsrum.

Musikerne og komponisterne Mija Milovic, Oliver Laumann, Lis Raabjerg Kruse og Camilla Overgaard medvirker i samtale med RMCs Malene Bichel til arrangementet, der bliver det første i en serie under paraplyen 'Engagerede kunstnerskaber', som RMC præsenterer i 2022/23.

Tilmelding ikke nødvendig.


Dato: 23.08.22
Tid: 16:00-17:30
Entré: Gratis

Adresse:
A118, Rytmisk Musikkonservatorium
Eik Skaløes Plads 1
1437 KØBENHAVN K


Find mere info hos RMC.
Event på Facebook.


Om panelisterne:

Mija Milovic og Oliver Laumann: Impro for asyl

Mija Milovic og Oliver Laumann er uddannet fra hhv. Syddansk Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium. De har en lang række undervisningsforløb bag sig, og har i de senere år beskæftiget sig med musik som håndsrækning til udsatte børn og unge - flygtninge i særdeleshed. Undervisningen kredser om animeret notation, ensemblespil, lydhørhed, improvisationsteknikker - og i skabelsen og fortolkningen af visuelle repræsentationer af musik.

Impro for asyl er et nytænkende musikprojekt rettet mod børn og unge på danske asylcentre udviklet af Mija Milovic, Oliver Laumann og JazzDanmark.

Lis Raabjerg Kruse: ’Kulturen som forener’

Lis Raabjerg Kruse er cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet og konservatorieuddannet saxofonist og nayfløjtenist fra Det Jyske Musikkonservatorium og musikkonservatoriet i Damaskus, Syrien. Hun er stifter af Impro.nu, der udvikler og afholder kurser og workshops i improvisation i både musik, retorik og ledelse. Hun er tidligere ekstern lektor i retorik på Københavns Universitet og forfatter til bogen Retorisk improvisation (Hans Reitzels Forlag, 2021).

Lis Rabjergs virke som projektleder for Resonerende Rum i Holstebro Kommune har afstedkommet en række forskellige forløb, med improvisation som omdrejningspunkt, for hhv. flygtninge, sårbare forældre og brugere på væresteder.

Camilla Overgaard: ’Meeting in music’

Camilla Overgaard er en dansk sangskriver, guitarist og iværksætter. Camilla har en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun tog afgang fra Rytmisk Musik i sommeren 2020.

I sit masterprojekt ’Meeting in music’ fra Det Jyske Musikkonservatorium har Camilla Overgaard arbejdet med voksne med flygtningebaggrund bl.a . i et dansk asylcenter i samarbejde med Røde Kors.

Billede
Billede