Hovedbillede
Billede
IMG 2347
Titel

Danish Music Awards Jazz i børnehøjde

Dato
Intro

De nominerede til Børnejazzprisen under dette års DMA Jazz er fundet. Jazz Five, Univers på Vers og Troldebierne spiller koncert i Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE den 17. oktober kl. 13. Kom er vær med til fejre børnejazzen.

Waves
Indhold

De nominerede til Børnejazzprisen under dette års DMA Jazz er fundet. Jazz Five, Univers på Vers og Troldebierne spiller koncert i Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE den 17. oktober kl. 13. Her vil årets børnejury være til stede og træffe deres beslutning. Vinderen bliver offentliggjort til årets DMA Jazz til november.

I forbindelse med Jazz for Kids under dette års Copenhagen Jazz Festival, kunne publikum via sms sende deres stemme på favoritorkestret, og dermed være med til at nominere tre bands til Børnejazzprisen 2016. Stemmerne er blevet talt op, og de nominerede er Jazz Five, Univers på Vers og Troldebierne.


Nomineringskoncert

Den 17. oktober dannes rammerne for nomineringskoncerten på Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE, som åbnede i september. Denne gang er det ikke sms-stemmer, der skal afgøre vinderen, men en børnejury, hvor panelet består af tre børn med et aldersspænd fra 6-12 år. De tre grupper, som publikum får lov til at høre sammen med juryen, får først at vide hvem, der har vundet juryens hjerter til det store Danish Music Awards på Bremen Teater mandag den 7. november.


De nominerede

Jazz Five er velkendte aktører på børnejazzscenen, hvor de formåede - kun tre år efter deres debutoptræden for børn i 2011 -  at vinde Børnejazzprisen til Danish Music Awards Jazz 2014. Gruppen evner at lade musik og spilleglæde være det altdominerende frem for historier, remedier, forklaringer ”bag om musikken” osv. Dette har skabt rammerne for et succesfuldt ensemble til utallige børnekoncerter.


Univers på Vers har før deltaget i Børnejazzprisen og vandt i 2015. Orkestret er under ledelse af Anders Jacobsen, som selv komponerer og skriver tekster til alle sangene. Det er jazz og latinamerikansk kvalitetsmusik i børnehøjde, med titler som ”forelskede robotter”, ”fairtrade-bananer” og ”lumske bakterier”. Sangene synges af unge talenter bakket op af en kvartet i topklasse.


Troldebierne spreder tryllestøv i hverdagen og gør følelser, som f.eks. at være ked af det, vred eller glad, konkrete som poesi i musik, teater, ord og billeder. Under koncerterne bliver sangene fremført som et lille skuespil med troldebi-fingerdukker. Sangene er gode til at gøre følelser forståelige, og de opfordrer til at danse, synge og lege sammen. Tekst og musik er skrevet af Kamilla Hygum Jakobsen og Lone Selmer Roar.


Børnejazzprisen

Børnejazzprisen er en del af Danish Music Award og er blevet uddelt siden 2012. Prisen er til for at anerkende et band eller en kunstner, som har præsteret det ypperste jazz for danske børn og dermed gjort en ekstra indsats for at udbrede musikken til de kommende generationer. Modsat de andre Danish Music Awards Jazz-priser bliver vinderen af Børnejazzprisen ikke udvalgt af voksne, men af børn.


Nomineringskoncerten er gratis, men billetter skal reserveres på forhånd via Billetto.