Vil du gøre karriere i Tyskland, Schweiz og Østrig? JazzDanmark udbyder et nyt to-årigt forløb
Projektet Freundschaft skal styrke den danske jazz’ tilstedeværelse i Tyskland, Schweiz og Østrig gennem et nyt 2-årigt karriereforløb.
Projektet Freundschaft skal styrke den danske jazz’ tilstedeværelse i Tyskland, Schweiz og Østrig gennem et nyt 2-årigt karriereforløb. Seks bands bliver udvalgt og får hver især to år til at fremme deres tilstedeværelse og karriere i de tre lande, som i daglig tale kaldes GSA-landene. Du kan nu søge om at være med.
Bygger på erfaringer fra tidligere initiativer
Siden 2013 har JazzDanmark haft en fokuseret indsats i Tyskland, først gennem Danish Vibes og sidenhen med Neustart-projektet. Nu er JazzDanmark klar med en ny indsats i Tyskland, som bygger på det store netværk og de mange erfaringer fra området. Denne gang udvides indsatsen til også at omfatte de to nabolande Schweiz og Østrig. Projektet, med navnet Freundschaft, kommer til at køre de næste tre år med åbne ansøgningsrunder i 2024 og 2025.
Skræddersyet strategisk indsats for det enkelte band
Formålet med Freundschaft er at styrke de udvalgte deltageres tilstedeværelse og karrieremuligheder i de tre pågældende lande. Projektet henvender sig til musikere, der tidligere har optrådt ved koncerter i et eller flere af de tre lande og som nu ønsker at styrke deres tilstedeværelse gennem en større strategisk indsats, som tilrettelægges i samarbejde med JazzDanmark. Freundschaft henvender sig til både etablerede og upcoming orkestre/kunstnere, således at alle med interesse i et toårigt karrierefremmende forløb kan deltage. Forløbet udformes i overensstemmelse med musikernes egne visioner og planer.
Ansøg om har deltage i Freundshaft 2024 HER!
Deadline for ansøgninger er onsdag den 17. april kl. 23.59. Du kan forvente svar senest 4 uger efter fristen.
- Tre udvalgte orkestre/kunstnere modtager et skræddersyet strategiforløb med fokus på GSA-landende Tyskland, Schweiz og Østrig faciliteret af deltagerne selv i tæt samarbejde med JazzDanmarks projektleder Lars Thor Jensen.
- Forløbet udmunder i en strategiplan for 2024-2026, som hvert orkester/kunstner har 60.000 DKK til at gennemføre.
- Pengene er øremærket aktiviteter i GSA-landende og skal som minimum udmunde i fire koncerter i ét eller flere af de tre fokuslande.
- Udover strategiforløbet samt de konkrete aktiviteter skal orkestret/bandet deltage i workshops og fællesmøder på tværs af de udvalgte deltagere faciliteret af JazzDanmark.
- Midlerne kan benyttes til at dække udgifter til alt fra markedsføring, hoteludgifter, transport, honorarer mm. tilrettelagt ud fra indholdet af den strategiplan, der laves i samarbejde med JazzDanmark.
-
Ansøgende orkester/kunstner har tidligere erfaringer med koncertaktiviteter i minimum ét af de pågældende lande.
-
Ansøgende orkester/kunstner har konkrete visioner for sit virke i Tyskland, Schweiz og Østrig inden for de kommende to år (2024-2026).
-
Ansøgende orkester/kunstner har et integreret PR-setup omkring sit projekt og har mindst én udgivelse bag sig.
-
Ansøgende orkester/kunstner indvilger i at deltage i det tilrettelagte strategiforløb i forbindelse med projektet. Endvidere vil der efter projektet være en evaluering, som orkestret også forpligter sig til at deltage i.
Deltagerne udvælges af et internationalt panel bestående af 2-3 branchepersoner (bookere, medier mv.) fra de pågældende lande samt en repræsentant fra JazzDanmarks sekretariat.
I udvælgelsen bliver der lagt vægt på kunstnerisk kvalitet og gruppens motiverede ansøgning. Der er ingen begrænsninger på band-størrelse.
Freundschaft projektet er støttet af Augustinus Fonden.